Névnapok augusztus 27.

Naptári névnapok augusztus 27.

Gáspár név kép

Gáspár

A Gáspár bizonytalan eredetű férfinév. A hagyomány szerint a három napkeleti bölcs egyikének neve, de a Bibliában ez a név nem szerepel, csak a 6. századtól bukkan fel. Lehet, hogy perzsa eredetű, ebben az esetben a jelentése: kincset megőrző, kincstárnok.
Gáspár névre szóló képeslapok

Naptárban nem szereplő névnapok augusztus 27.

Cézár név kép

Cézár

A Cézár férfinév a latin Caesar családnévből származik, az eredete és jelentése vitatott. Latin szavakból való megfejtések szerint a jelentése lehet hosszú, dús hajú vagy metszett, vágott. Más vélemények szerint a név etruszk eredetű.
Cézár névre szóló képeslapok
Gazsó név kép

Gazsó

A Gazsó a Gáspár régi magyar becenevéből önállósult férfinév.
Gazsó névre szóló képeslapok
Gibárt név kép

Gibárt

A Gibárt férfinév a német Gebhard név régi magyar formája. A név elemeinek jelentése: adomány + erős, merész.
Gibárt névre szóló képeslapok
József név kép

József

A József héber, bibliai eredetű férfinév. Jelentése: Jahve gyarapítson, illetve Isten tegyen a most született gyermekekhez. John Marco Allegro szerint a kő jelentésű héber jaspis szó származéka.
József névre szóló képeslapok
Káldor név kép

Káldor

A Káldor férfinév Vörösmarty Mihály névalkotása a Két szomszédvár című eposzban. Eredete illetve forrása ismeretlen, egyes feltevések szerint a kaldeus néptörzs nevéből származik.
Káldor névre szóló képeslapok
Mónika név kép

Mónika

A Mónika (régebbi írásmódja Monika) vitatott eredetű női név. A leginkább valószínű, hogy karthágói pun eredetű, jelentése: istennő, viszont mások szerint latin eredetű és jelentése: intő, figyelmeztető, tanító, megint mások szerint viszont görög eredetű és jelentése: magányos.
Mónika névre szóló képeslapok
E-képeslap.com
Murphy és egyebek:
Minden ember gyűjt valamit, csak legfeljebb titkolja.
Top